Business Rovaniemi valmistelee yritysten tukitoimia

Business Rovaniemi valmistelee kaupunginhallitukselle pikaesitystä toimenpiteiksi yritystoiminnan tukemiseksi koronavirusepidemian aikana

 

Koronavirustilanne on aiheuttanut ennennäkemättömiä muutoksia ja haasteita alueen yrityksille ja elinkeinoille. Rovaniemen kaupunki haluaa kuunnella ja toimia yrittäjälähtöisesti tilanteessa, johon moni erityisesti palvelualan toimija on joutunut poikkeusoloissa.  Business Rovaniemen yritysneuvojat ovat kuunnelleet alueen yrittäjiä sekä koonneet hätäaputoimenpiteitä jo verkkosivuilleen. Yritysneuvojat ovat koonneet myös päätösesityksen poikkeusajan toimenpiteistä poikkeusolojen johtoryhmälle ja edelleen Rovaniemen kaupunginhallituksen käsiteltäväksi ma 30.03.2020 kokouksessa.

 

Kaupungin yrityspalveluseteli käyttöön huhtikuun aikana

Rovaniemen kaupunki nopeuttaa suunnitteilla olevan yrityspalvelusetelijärjestelmän käyttöönottoa. Yrityspalvelusetelin palveluntuottajien haku käynnistyy 01.04.2020 ja yrityspalvelusetelien haku rovaniemeläisille yrityksille käynnistetään viimeistään 01.05.2020.

 

Yrityspalveluseteli toimii kaupungin elinkeinopolitiikan välineenä, jonka tarkoitus on tukea rovaniemeläisten pk-yritysten kasvua ja kansainvälistymistä ja auttaa omistajanvaihdostilanteissa. Samalla seteli edesauttaa yksityisten yrityspalvelumarkkinoiden kehittymistä Rovaniemen seudulla. Seteli täydentää muita julkisrahoitteisia asiantuntijapalveluita, kuten ELY-keskuksen palveluja, ja on nopea ja ketterä instrumentti rovaniemeläisten pk-yritysten tarpeisiin. Yrityspalvelusetelin tavoitteena on osaltaan tukea yritysten kehittämistoiminnan jatkumista tai aktivoitumista sekä yritysten liikevaihdon ja työpaikkojen kasvua.

 

Yritystoiminnan tukitoimet julkistetaan 01.04.2020

Rovaniemen kaupungin poikkeusajan tukitoimenpiteistä yritystoiminnalle sekä Business Rovaniemen lisäpalveluista järjestetään tiedotustilaisuus ke 01.04.2020 klo 17 alkaen live-streamauksen kautta. Linkki tapahtumaan osallistumiseksi tulee saataville Business Rovaniemen nettisivuille, jonne tapahtuma tulee myös jälkeenpäin katsottavaksi.

 

Akuutteja koronatilanteeseen liittyviä yritystoiminnan asioita ja linkkejä on koottu www.businessrovaniemi.fi -sivuille.

 

Lisätietoa antaa yrityskehittäjä Merja Majanen, 0401327604