Arctic Design Weekin Advisory Board aloitti toimintansa

ADW Advisory Board ensimmäisessä kokouksessaan. KUVA: Reetta Breilin 

Maailman pohjoisin muotoiluviikko tavoittelee kävijämäärän kaksinkertaistamista 

Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen on nimennyt Arctic Design Weekille Advisory Boardin. Advisory Board linjasi ensimmäisessä kokouksessaan 19.11.2019 maailman pohjoisimman muotoiluviikon, Arctic Design Weekin strategisen tahtotilan sekä päätavoitteet.

ADW Advisory Boardiin on kutsuttu seuraavat avainhenkilöt:
Esko Lotvonen, kaupunginjohtaja
Jukka Kujala, elinvoimajohtaja, Rovaniemen kaupunki
Antti Syväjärvi, rehtori, Lapin yliopisto
Jonna Häkkilä, varadekaani, Lapin Yliopisto, taiteiden tiedekunta
Risto Lustila, palvelupäällikkö, Business Finland
Päivi Tahkokallio, varapuheenjohtaja Ornamo, puheenjohtaja Bureau of European Design Association BEDA
Elsi Malkki, asiamies, Lapin Kauppakamari

”Kaupunkistrategiamme mukaisesti olemme vahvistamassa elinvoimaisen arktisen pääkaupungin statusta ja sisältöjä. Arctic Design Week on osa tätä globaalia asemointiamme ja elinvoimaisuuden lisäämistä. Advisor Boardilla on tärkeä rooli luotsata muotoiluviikkoa pitkäjänteisesti entistä kansainvälisemmäksi ja näkyvämmäksi muotoiluareenaksi.” toteaa kaupunginjohtaja Esko Lotvonen.

”Meille on syntynyt Lappiin vahva arktinen ekosysteemi, joka on kansainvälisesti kiinnostava ja merkittävä. Arctic Design Week on oivallinen foorumi nostaa tämä näyttävämmin esiin. Haluamme profiloitua entistä selkeämmin arktisena yliopistona ja konsernina, johon myös muotoilu kuuluu.” sanoo Lapin yliopiston rehtori Antti Syväjärvi

Arctic Design Week tukee arktisen alueen kestävää kehitystä

Arctic Design Week haluaa auttaa arktista menestymään. Tunturipöllö, Arctic Owl, on osa arktisen herkkää ja haavoittuvaa ekosysteemiä. Tämä kaunis vaelluslintu on maailman pohjoisimman muotoilutapahtuman uusi tunnus, joka kertoo vastuullisesta arktisesta muotoilusta.

”Olen iloinen, että Arctic Design Week haluaa osallistua arktisen alueen kestävään kehittämiseen. Niin Lapin kuin koko arktisen alueen menestyminen riippuu siitä, miten onnistumme yhdessä ratkaisemaan maailmanlaajuisia haasteita ilmastonmuutoksen hallinnasta digitalisaatioon. Muotoilun on kannettava tässä oma vastuunsa”, sanoo Päivi Tahkokallio, muotoilualan eurooppalaisen katto-organisaation Bureau of European Design Associations BEDAn lappilainen puheenjohtaja.

Tahtotilana kasvaa arktisten alueiden vetovoimaisimmaksi muotoilu- ja vaikuttaja-areenaksi

Advisory Board päätti perustamiskokouksessaan jalostaa maailman pohjoisimmasta muotoiluviikosta entistä kansainvälisemmän ja kaupallisesti vaikuttavamman, arktisia alueita yhdistävän muotoilu- ja vaikuttajafoorumin, messu- ja myyntitapahtuman sekä näyttävän kaupunkifestivaalin. Muotoiluviikon kokonaiskävijämäärätavoitteeksi asetettiin 25 000 vierasta, mikä on kaksinkertainen vuoden 2019 Arctic Design Weekiin verrattuna.

”Arctic Design Weekin missiona on arktisen muotoilun menestys. Palvelutehtävänä on nostaa alueemme muotoiluosaamista ja tekijöitä sekä edistää yrityksiä muotoilun keinoin. Tulevalla ADW-viikolla meillä on jo useampia uusia ohjelmaosuuksia, joiden uskotaan kiinnostavan entistä enemmän myös matkailijoita ”, sanoo Arctic Design Weekin Advisory Boardin puheenjohtaja, elinvoimajohtaja Jukka Kujala Rovaniemen kaupungista.

Mikä on Arctic Design Week?

 • Maailman pohjoisin muotoiluviikko järjestetään 12. kerran Rovaniemellä maaliskuussa 2020. 16.-22.03.2020.
 • Muotoilufoorumi, kaupunkifestivaali sekä messu- ja kulttuuritapahtuma Rovaniemellä vuosittain vko 12
 • Toimii osana World Design Weeks -verkostoa
 • Pääjärjestäjinä ovat Rovaniemen kaupunki, Lapin korkeakoulukonserni (Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta, Lapin AMK) sekä Arktinen keskus
 • Vuoden 2020 pääteemana Recreate
 • Vuonna 2020 uusia sisältöjä mm:
  • ÄÄRI Arctic Design Expo 20-21.03.2020 järjestäjänä on Pohjois-Suomen Messut ry
  • Muotoilufoorumit: businessmuotoilu, yhteiskunnallinen muotoilu
  • Arktista Vimmaa -kulttuuriohjelmisto
  • Honorary Design Podium: kunniakonsulaattien näyttely
  • Arctic Kitchen -ravintolapäivät
 • Muotoiluviikon tavoitteena 25 000 kävijää
 • Lisätietoja näytteilleasettajille arcticdesignweek.fi

Lisätietoja:
Jukka Kujala, elinvoimajohtaja 040 6402710
Antti Syväjärvi, rehtori  0400 606244
Taina Torvela, tuottaja Business Rovaniemi 040 135 0361