Arctic Design Week 2020 luo muotoilulla menestystarinoita

MAAILMAN POHJOISIN MUOTOILUVIIKKO ROVANIEMELLÄ 16.-22.3.2020

Jo 12. kerran järjestettävää arktiseen muotoiluun erikoistunutta Arctic Design Weekiä ollaan kehittämässä kansainvälisten konseptien mukaisesti entistä enemmän elinkeinoelämää palvelevaksi, kohti muotoilun ostajien, myyjien, kehittäjien ja asiakkaiden kauppa- ja kohtaamispaikkaa.

”Muotoilu on merkityksellisen muutoksen ja paremman menestyksen voima. Siksi Arctic Design Week konseptin tulee palvella yrityksiä ja yhteisöjä kestävien menestystarinoiden luomisessa” sanoo Arctic Design Weekin uusi tuottaja Taina Torvela.

Vuonna 2009 perustettu Arctic Design Week on laajan World Design Week -verkoston maailman pohjoisin muotoilutapahtuma. Arctic Design Week kokoaa muotoiluorientoituneet yritykset ja toimijat sekä muotoilun ammattilaiset yhteen Napapiirille vuosittain keväisellä viikolla 12.

Arctic Design Week -tapahtuman tehtävänä on edesauttaa muotoilun tuottajia ja tarvitsijoita löytämään muotoilun tutkimuksen uusimpia trendejä ja tietoja sekä kestävän kehityksen parhaat liikeideat ja hyödyntämiskeinot.

Tulevan Arctic Design Week 2020 teema ReCreate esittelee kestävän ja vastuullisen muotoilun uusimmat tutkimukset ja menestyksellisimmät liikeideat. Ohjelmassa on mm. Muotoilulla Menestystä -Forum, Design Walks ja Design Diplomacy.

”Tulemme julkaisemaan Arctic Design Week -konseptikokonaisuuden sekä sen uudet elinkeinoelämää palvelevat sisällöt syyskuussa. Samalla julkistetaan Arctic Design Weekin  strategiset linjaukset ja Advisor Boardin johtohenkilöt” jatkaa Torvela.

Kansainväliset muotoilukilpailut edistämään yritysten kilpailuasemaa

Arctic Design Weekin muotoilukilpailut tarjoavat yrityksille mahdollisuuden hyödyntää muotoilutoimijoiden ja opiskelijoiden osaamista yritysten kilpailukyvyn edistämisessä.

Kanadalainen BRP Inc. julkisti vuoden 2019 Arctic Design Week -tapahtumassa jo neljännen muotoilukilpailunsa arktisten alueiden muotoiluopiskelijoille. Tulokset ja palkinnot julkaistaan vuoden 2020 Arctic Design Award Night -tapahtumassa. Arctic Design Week etsii uusia kumppanuuksia muotoilukilpailutoimintaan ja tilaisuudessa lanseerataan uusi muotoilukilpailu, jonka tulokset julkaistaan vuoden 2021 Arctic Design Award Night -tapahtumassa.

Award Night -tapahtumassa palkitaan myös Vuoden arktinen muotoiluyritys 2020 sekä Vuoden arktisen muotoilun opiskelija 2020. Arktisen Muotoilun Elämäntyö -huomionosoitus jaetaan pitkäjänteisestä ja uraauurtavasta työstä, jossa muotoilu on keskeisessä roolissa.

TAVOITTEET
Vierailijat: 15 000
Keynotes: 15
Näyttelyt ja tapahtumat: 20
Yritykset: 150
Suunnittelijat ja muotoilijat: 150

www.arcticdesignweek.fi

https://www.worlddesignweeks.org/