Arctic Design Dinner yhdistää tänä vuonna luovasti kiinalaista keittiötä ja lappilaisia raaka-aineita

Kuhaa ja särkeä kiinalaisittain. KUVA: STELLA KEPPO

Arctic Design Weekillä ovat tänäkin vuonna mukana suosikeiksi nousseet designruokatapahtumat brunssista Arctic Design Dinneriin. Uutta ovat muotoiluviikolle valikoidut päivän ravintolat.

Aiempina vuosina niin keskellä Tapio Wirkkalan näyttelyä kuin konserttisalin parrasvaloissakin nautittu Arctic Design Dinner yhdistää tänä vuonna Kiinan ikiaikaisen keittotaidon ja lappilaiset huippuraaka-aineet porosta siikaan.

Rovaniemen vanhin ja perinteisin kiinalainen ravintola Hai Long Valtakadulla kattaa tiistaina ja keskiviikkona uniikin illan, jossa suositusta lounasbuffetistaan tunnettu ravintola muuttuu fine dining -kokemukseksi. Arctic Design Weekin erikoisillallisen raaka-aineista noin 85 prosenttia on paikallisia.

”Suomalainen hopeakylkinen muikku sekä särki ja kuore ovat aliarvostettuja kaloja. Silti yhdessä poron sydämen, maksan ja munuaisten kanssa ne muodostavat perinteisen lappilaisen ruokavalion, jota paikalliset kala- ja poromiehet ovat pitäneet haastavana tuoda takaisin nykypäivään. Nyt voimme tarjota kiinalais-lappilaista ruokaa, jollaista et ole koskaan aiemmin maistanut”, sanoo Hai Longin yrittäjä Zhang Lei.

Täysin uutta, paikallisuutta arvostavaa ruokaelämystä ovat Hai Long-ravintolan kokit saaneet kehittää yhteistyössä Lapin Ammattikorkeakoulun ElinAasia-projektin kanssa. Projektin yhtenä tavoitteena on edistää lappilaisten raaka-aineiden tunnettavuutta Suomen kiinalaisissa ravintoloissa. Jatkossa mukana tulevat olemaan kaikki Rovaniemen kiinalaiset ravintolat, joiden ruokalistoille on tulossa muun muassa Lapin omat kalat.

Vegaaninen designbrunssi

Designviikon päättää perinteisesti sunnuntainen brunssi, jota tänä vuonna nautitaan kello 11-15 kaupungin ensimmäisessä vegaanikahvila Woodssissa. Lordin aukion reunalla sijaitseva paikka on saanut inspiraationsa Lapin metsästä ja sen rauhoittavasta tunnelmasta. Woodsissa voi nauttia luonnon äänimaisemasta sekä Lapin puhtaista superfoodeista ja uusista makuelämyksistä.

Jokaiselle muullekin viikonpäivälle on valittu ”Päivän ravintola”, joissa mainitsemalla Arctic Design Weekin saa jotakin ekstraa tai alennusta. ”Restaurant of the Day” -kierros on samalla hyvä läpileikkaus Rovaniemen tämän päivän ravintolatarjonnasta, joka on trendikäs ja innovatiivinen. LUE LISÄÄ: https://www.arcticdesignweek.fi/restaurant-of-the-day

Arctic Design Dinner 2019

Päivän ravintolat

MAANANTAI 18.3.
Ravintola Roka Street Bistro
Ainonkatu 3LH2, www.ravintolaroka.fi/

TIISTAI, 19.3. klo 19 alkaen
KESKIVIIKKO 20.3. klo 19 alkaen
Arctic Design Dinner
HAILONG
Valtakatu 22,96200 ROVANIEMI http://ravintolahailong.fi

Illallisen hinta 38 € / hlö mainitsemalla, että olet Arctic Design Weekin vieras ( ovh 48 € )

TORSTAI, 21.3.2019
YUCA
Rovakatu 21, 96200 Rovaniemi https://www.yuca.fi/menu

PERJANTAI, 22.3.2019
CAFE & BAR 21 
Rovakatu 21, 96200 Rovaniemi, Finland http://www.cafebar21.fi/

SUNNUNTAI, 24.3.2019 klo 11-15

DESINGBRUNSSI

WOODSS  Koskikatu 14-16, 96200 Rovaniemi
Hinta: 22.50 €
http://www.woodss.fi/


LUE LISÄÄ:
https://www.arcticdesignweek.fi/restaurant-of-the-day


LISÄTIETOJA:
ADW tuottaja Anna Filppa
anna.filppa@businessrovaniemi.fi Puh. 040 4106449

Arctic Design Week 2019 18.-24.3.2019 www.arcticdesignweek.fi