Aitopilates Rovaniemi avataan joulukuussa

KUVAT: PETRI TEPPO

Rovaniemelle aukeaa 3. joulukuuta 2018. uusi pilatesstudio, Aitopilates Rovaniemi. Sen yrittäjänä ja liikuntatuntien ohjaajana on Kati Kuha. Hänen yrityksensä on sisaryritys Aitopilates Kuopiolle, jonka omistaa Kati Pylkkänen. Jatkossa Pylkkänen nähdään Rovaniemellä pitämässä pilates-workshopeja useamman kerran vuodessa.

Aitopilates Rovaniemi on Pohjois-Suomen ainoa klassiseen pilatekseen erikoistunut liikuntapaikka. Klassisuus tarkoittaa sitä, että studiolla harjoitellaan mahdollisimman lähellä Joseph Pilateksen kehittämää liikuntamuotoa. Paikan varusteluun kuuluvat pilatesmatot sekä erilaiset pienvälineet ja laitteet, kuten reformer, wunda chair ja ladder barrel. Harjoitukset ovat pienryhmä-, yksityis- ja tilaustunteja. Niiden ohjaaja Kati Kuha on opiskellut pilatesta Kati Pylkkäsen johdolla lajin perinteen mukaan mestari-kisälli -periaatteella. Kuha on myös valmistumassa liikunnanohjaajaksi sekä yksilö- ja ravintovalmentajaksi.

– Joseph Pilates on ollut suvereeni ihmiskehon tuntija. Mitä enemmän itse harjoittelen ja opiskelen liikuntaa, sitä vakuuttuneemmaksi siitä tulen. Haluan, että rovaniemeläiset pääsevät kuntoilemaan mahdollisimman lähellä tapaa, jolla Pilates liikutti ihmisiä salillaan New Yorkin 8th Avenuella, Kati Kuha sanoo.

Moni muistaa Aitopilateksen yrittäjän Kati Kuhan Rovaniemen teatterín markkinoinnista.
Moni muistaa Aitopilateksen yrittäjä Kati Kuhan Rovaniemen teatterín markkinoinnista.

 

Asiakkaasta yrittäjäksi

Idea Aitopilates Rovaniemi -liikuntapaikan perustamisesta on syntynyt yhteistyössä Pylkkäsen ja Kuhan kesken. Pylkkäsellä on aiemmin ollut pilatesstudio Rovaniemellä mutta sen toiminta loppui hänen muutettuaan Kuopioon.

– Laajentumisajatus alkoi muhia mielessä pian Rovaniemeltä lähtemisen jälkeen. Olin tehnyt vuosia pitkäjänteistä työtä ja saavuttanut vahvan klassisen pilateksen harrastajapohjan. Sain tasaisesti viestiä ex-asiakkailtani siitä, että studion loppuminen jätti aukon ja se harmitti. Entisen studioni tila vapautui ja vinkkasin saman tien pitkäaikaiselle asiakkaalleni, Kati Kuhalle, joka oli ollut myös studiollani ohjaajana, että nyt olisi tuhannen taalan paikka tuoda klassinen pilates takaisin Rovaniemelle. Hän oli mielestäni ainoa, jolla oli asiantuntemusta, ymmärrystä ja halua kehittää osaamistaan siihen mitä klassisen studion pitäminen vaatii. Onneksi Katilla oli samat ajatukset ja tässä ollaan, Kati Pylkkänen kertoo.

Klassinen pilates on liikunnan laji, joka voi kehittää kestävyyskuntoa, lihas- ja voimakestävyyttä, liikkuvuutta sekä kehon hallintaa ja tasapainoa. Kunnon kohentamiseksi pilatesohjaaja Kuha suosittelee harjoittelemaan vähintään reilun tunnin viikossa.

– Hyvä muistisääntö on, että UKK-instituutin suositusten mukaan tarvitset terveyden edistämiseksi kestävyys- ja lihaskuntoa sekä liikehallintaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Kestävyyskuntoa voi parantaa liikkumalla viikoittain vähintään kaksi ja puoli tuntia reippaasti tai tunnin ja vartin rasittavasti. Lisäksi lihaskuntoa, liikkuvuutta ja liikehallintaa voi kehittää harjoittelemalla vähintään kaksi kertaa viikossa, Kuha tarkentaa.

Aiemmin pilatesta harrastaneet pääsevät harjoittelemaan Aitopilates-sudiolle varaamalla paikan studion tunneilta. Lajin aloittamista harkitsevat voivat lähteä liikkeelle yksityistuntien tai aloituskurssin kautta.

– Pilates on ennen kaikkea aktiivista liikettä. Riittää, että olet valmis liikkumaan ja oppimaan uutta, Aitopilates-yrittäjä vinkkaa.

aitopilates logo